Akiliitoa (vai sittenkin sitä alikiitoa…?)

Me lähettiin tänään äispän kaa heti aamusta (toim. huom. lomalaisen aamu on puolen päivän aikaan 🙂 ) automatkalle. Mä olin vähän intona kun en tienny yhtään mihin mennään kun mentiin ihan outoon suuntaan. Ja äispäkin oli intona, mä näin kyllä vaikka se yritti esittää ettei muka olis. Me pysähdyttiin ja sit sinne tuli äispän kärsivällisyyskouluttaja, se minkä luona me käydään opettelemassa äispälle niitä temppuja. Sillä oli iso koira autossa ja tuli muitakin autoja ja niissäkin oli koiria! Me mentiin kaikki sisälle taloon ja siellä oli akiliitorata!!

Mä en oo koskaan nähny akiliitoa vaan oon vaan kuullu kun Helka ja Wappu on ainanki puhunu siitä. Eka me tehtiin vanhoja temppuja mitkä äispä osas jo, niinku istu ja peruuta ja maahan, ihan ala-astetta. Äispällä oli nakkia mut se oli sellanen rähmäräpylä et se kylvi niitä maahan ja kaikkee. Mua vähän nolotti se… Mua kans vähän suututti se et mä en saanu mennä moikkailee niitä muita koiria, en ollenkaan! Sit me alettiin onneks akiliitää ni oli vähän kivempaa. Me hypittiin kepukoitten yli ja renkaan läpi ja keiputeltiin keppien välistä ja herkkuja sateli ihan hulluna. Aika kannattava harrastus toi akiliito. Jos oisin tienny ni oisin alottanu aikasemmin!

Paras akiliitojuttu on mun mielestä putki. Putki on pitkä tunneli mihin mä saan mennä sisään ja sieltä saattaa löytyä toisten koirien jättämiä herkkuja! Se on vähän niinku herkkutunneli! Mä etin sieltä tosi tarkkaan kaikkien muitten jättämät herkut. Sit kun mä olin löytäny kaikki niin mä aattelin et mä jätän sinne viestin et ”ei kande ettii, mä löysin jo kaikki!”, ettei toiset eti turhaan niitä herkkuja sieltä. Mut äispä, vanha kurttunaama, veti herneen nenään. Ettei muka sais kirjotella viestejä siellä. Se oli aika hassun näkönen kun se oli ihan hikinen ja punanen ja puhiseva kun se ryömi sinne putkeen siivoomaan mun kirjotuksia. Heh! Pitäskö kokeilla ens kerralla uudestaan? Äispä on hassun näkönen kun se on punanen ja puhiseva. Hehee!

Advertisement

5 responses

 1. Wappu

  Akiliito on siistiä! Hyppimisestä mä en perusta, mut pujottelu ja puomi ja aateline! Ne ne vasta on mojovia! Putkea on joskus kans kokeillu, se vasta oli näky ku mamma ryömi mun edellä siitä läpi. Vähänkö mua hirvitti et se ois jääny ahteristaan (siinä nimittäin kyl riittää mittaa)kiinni, vähänkö se ois ollu noloa…
  Onska, koska me nähtäis puistossa? Ja meiän pitäis vissiin sit mennä samaan aikaan samaan puisoon et nähtäis siellä…

  6 tammikuun, 2008 4:36 pm

 2. Totta… Että ei riitä että sovitaan että nähdään puistossa. Eikä sekään riitä että sovitaan että millon, vaan pitää sopia kans että missä…

  Meille sopii yleensä viikonloput parhaiten. Ens viikonloppuna meillä on la akiliitoa mutta su ei mitään. Ja autokin meillä on, eli me voiaan tulla melkein mihin tahansa puistoon. Meiän puisto on ihan kiva, se on Leppävaarassa, muuten ei ollakaan käyty missään muualla ku Kamun lähipuistossa Matinkylässä. Haluisitteks te ehottaa jotain paikkaa? Me äispän kaa voiaan tulla melkein mihin vaan. Äispä ajaa ja mä annan ohjeita.

  6 tammikuun, 2008 7:36 pm

 3. Wappu

  Ens su mamma on menos opskan järjestämälle koiranhieromiskurssille ja la se sit taas menee pelaan jotain sulkispulkista. Sit kahen viikon päästä sunnuntaina meil ei kai oo mitään ellei mamma sit pääse poniheposten kanssa metsään köpöttelemään. Se ei tiiä vielä. Mä tiiän sen Matinkylän puiston ku mun kamut Doris ja Baila käy siellä ja mä oon käyny kans. Meillä lähellä on kaks puistoo, Soukassa ja Kivenlahdessa. Soukan on kivempi ku siel on kalliota ja puita, Kivenlahdes on vaan pelkkää kenttää.

  6 tammikuun, 2008 9:06 pm

 4. Vähänkö teillä on paljon eri puistoja! Siistiä! Mulla ei ole yhtään, aatelkaa, eikö ole omistuista. Mulla on vaan se metsä missä mä käyn ja joskus siellä on pelottavia ihmisiä joille mun pitää sanoa ja ne sanoo takas, että ei mä en sais olla irti.
  Mä oon kans käyny joskus liitoradalla. Mutta mulla tulee siellä kuulemma kuuma, Äispä sanoo niin vaikka en mä ole huomannut ollenkaan. Siitä kuitenkin tietää, että on kuuma kun alkaa hyppyyttään kovasti ja haluttaa napsata Äispän tai Ispän hanskaa.

  7 tammikuun, 2008 4:51 pm

 5. Äispällä ei ollu hanskoja ollenkaan siellä kun me oltiin sisällä. Yleensä se käyttää ihanaisia hanskoja vaan ulkoillessa eikä sisällä.
  Sillon ku me asuttiin siellä entisessä paikassa niin siinä meiän ympärillä oli 5 puistoa! Kuvittele! Nyt täällä Espoossa on paljon vähempi, varmaan jotain 10 puistoa koko Espoossa ja meiän lähellä vaan yks. Mutta on sekin tietysti parempi kuin ei mitään, ku ei meillä oo sellasta mettääkään. Tai on meillä yks mettä mut ei siellä saa olla vapasti kun siellä menee tie.

  7 tammikuun, 2008 8:03 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s