Päivystäjä

Mä en oo kirjottanu pitkään aikaan kun äispä on ollu kovasti kiireinen ja mä vähän kiireinen. Nytkin mulla on työt kesken. Mä oon päivystäjänä keittiössä kun siellä tuoksuu hyvälle. Meiän keittiössä ei yleensä haise erikoiselle, mutta nyt haisee tosi hyvälle. Ja mä tiiän mikä siellä haisee: piparin haisu! Äispä leipoi pipareita ja mä olin apumiehenä siinä, autoin syömällä niitä pipareita ja taikinamurusia mitä putosi maahan. Piparit on hirmeen hyviä!! En ollu yhtään tienny että on niin hyviä kun piparit! Nyt mä meen takas vahtimaan niitä.

P ja S, nyt mun pihalla ja ulkona muutenki on taas älyttömän paljon lunta. Mä pömötin tänään lenkillä melkeen koko matkan ja äispä meinasi suuttua kun sen käsi meinasi irrota.

Advertisement

7 responses

 1. Meillä oli itsepäisyyspiparkaakkuja ja melkein söi Äispä kaiken taikinan. Onneksi tuli valmiitakin. Mäkin päivystän kaikkea leivonnaisia, se on tärkeetä, koska muutoin joku muu saattaa syödä kaikki.

  10 joulukuun, 2008 9:29 pm

 2. Meillä ei oo vielä piparkaakkuja. Mä haluu-uuun piparkaakkuja!

  10 joulukuun, 2008 10:09 pm

 3. Voiko niitä tehä itekki?! Miks Maarit ei oo tehny! Mää luulin että pipareita saa vaan Maaritin isän ja äitin luota!

  11 joulukuun, 2008 9:21 am

 4. Niitä todellakin VOI tehdä ite, kun mun äispäkin siihen pysty, ja se on ihan surtsu keittiötöissä. Ne oli hyviksiä mut äispä vei ne pois tänään enkä mä saanu enää yhtään. Jäi vaan se ihanainen piparin haisu lemuksimaan ympäriinsä…

  11 joulukuun, 2008 8:34 pm

 5. Kiara

  Ah, ihanaa. Ihan oikeesti ne piparit on hyviä. En oo maistanut, mutta oon haistanu. Meillä oli viimeksi sellainen PORO. Onko joku kuullu tai maistanu? Siinäpä hotkis-herkku, jos sattuu kupille.

  Ja sitten se kinkku, vai mikä se nyt onkaan… sekin on mun joulusuosikki. Eikä paha ole se lohikaan. Niitä on nupusissakin, ei vaan ihan samalle maistu. Meillä pelataan curlingia niillä – meiän äispä pistää määriksen ja mä nappaan lohinupun ennen kuin se ehtii törmätä mihinkään.

  Slips ja slurps eli hyvää joulun valmistelua kaikille bostoneille.

  Voisinko lähettää mun kuvan sulle Onni?

  13 joulukuun, 2008 2:12 pm

 6. Tottakai voisit! Mä käsken äispän lähettää sun äispälle viestin että tiiätte mihin lähettää.

  Mä en oo koskaan kuullu lohinupuista. Mitä ne on? Enkä oo koskaan nähny poroakaan. Kinkkua oon maistanu. Se on lihukkaa eli huippuhyvää.

  13 joulukuun, 2008 5:06 pm

 7. Anna

  Meille aina ostetaan piparskaakut, kun iskän mielestä parhaat piparskaakut on ”Anna’s piparskaakut” – ne on niin ku mun merkkipiparskaakuja. Hyviä ne on nekin. Meillä tuoskuu nyt luumutorskuille – saas nähä pääsenkö osille niistä. Äispä kertoo aina joulusi, että mun iso-veli otto oli ollut joulukinkunpaistomestarina. Se oli vahtinut koko yön uunin edessä kinkun paistoa – pää oli vaan nuukahdellu välillä,kun se oli meinannu nukahtaa istualleen kesken kaiken. Tuoksuvaa joulunodotusta kaikille!

  14 joulukuun, 2008 12:39 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s