Syysretki ja oikeet eväät

Syysretkellä

Syysretkellä

Me käytiin äispän kaa ekalla syysretkellä. Eka mä en meinannu lähtee ku ulkona oli aika kylmä, eikä äispä kertonu että oltiin menossa retkelle ja mettään. Jos olisin tienny ni oisin tietty menny viivana, mut ku en tienny ni mä vähän epäröin. Kun nimittäin mä oon joutunu käymään ulkona viime aikoina ihan hirveessä säässä. Arvatkaa, vesisateessa ja lumisateessa ja kylmässä ja märässä! Ihan kamalaa on ollu. Oon vaan iltasin teeskennelly nukkuvaa ku äispä alkaa puhuu iltapissille menosta, mut ei se oo auttanu vaikka oon miten yrittäny pitää silmiä tiukasti kii. Äispä on vaan kantanu mut ulos ja tyrkänny sinne märälle nurtsille. Iu. Ni ymmärrätte varmaan jos en nyt kiljuen tuolla tänäkään aamuna ollu mihinkään lähössä. Huonoja kokemuksia juu nou.

Jää maistuu hyvältä

Jää maistuu hyvältä

No, äispä oli onneks päättäväinen ja me vaan mentiin vaikka mä en olis aluks halunnu. Sit ku mä tajusin et me ollaan menossa mettään, ni sit mä lakkasin jarruttamasta. Mä juoksin hulluna ja potkin lehtiä ja risuja ja äispä kuvaili kameralla. Välillä mulle tuli jano mut onneks mä löysin sellasta jäätävää. Sitä ku nuoli ni siitä tuli niinku vettä kieleen. Sen kanssa piti vaan olla tarkkana ku se saatto romahtaa ja sit tassut kastu, mulle kävi silleen kerra. Se oli luikasta ja kylmää ja tosi hyvä löytö koska äispä ei pakannu vettä evääks.

Lihipullia, nam!

Lihipullia, nam!

Retki ei olis oikee retki jos ei olis oikeita eväitä. Ja mulla oli, nimittäin lihipullia. Me kiivettiin yhelle pikniksikalliolle ja syötiin siellä mun eväslihipullat. Meinas iskee paniikki ennenku sain yhtään lihipullaa syötyä ku se lihipulla lähti karkuun ja pyöri alas sieltä kalliolta! Mä juoksin hirmuna perässä ja onneks sain sen kii. On olemassa sellanen sanonta et ”vierivä lihapulla ei sammaloidu”, mut mä oon vähän eri mieltä. Siinä oli aika paljon sammalta ja muitaki roskia siinä vaiheessa ku mä sain sen kii. Mut söin sen enivei. Ei paha. Meiltä karkas vielä muitaki lihipullia ku äispä on sellane. Yks lihipulla melkein hävis puskaan, mutta onneks löysin senki. Kaikki tuli syötyä. Hyvä pikniksi. Hyvät eväslihipullat. Hyvä syysretki.

Advertisement

6 responses

 1. Siisti reissuretki teil on ollu! Ja oot aika komee sun uudessa nutussa. Meilläkin oli kylmää tänään, mut sain olla sisällä paljon ku mulla oli vieraita ja mun piti emännöidä.

  14 lokakuun, 2009 5:56 pm

  • Ai niitä vieraita vartenko sä teit niitä muhvinsseja? Jos teit ni aika mieletöntä luonteenlujuutta, mä oisin kyl syöny kaikki ite.

   14 lokakuun, 2009 6:47 pm

   • Juu vieraita varten, mut niit jäi onneks yli ni mä saan ite syyvä ne loput. Onneks niit tuli siit paketista niin paljon!

    15 lokakuun, 2009 8:53 am

   • No onneks, ku oishan se nyt ollu ihan vääryys jos ne vieraat ois syöny kaikki ja sulle ei ois jääny yhtään vaikka sä ne teit ihan ite!

    15 lokakuun, 2009 9:22 am

 2. Meillei ollu ollenkaa kylmää. Mulla tuli kauheen kuumisluumis, ku kasvatin Zedua. Se on nuori vippettipoika. Siinä on kuulkaa melkonen peräänkattominen! Vähän niinku noitten vierivien lihipullejen kans! Onneks sait ne kii!

  14 lokakuun, 2009 6:07 pm

  • No tosiaanki uskon et on ollu peräänkattomine jos se oli yhtä haastava ku ne lihipullat. Mä laitoinki tohon ku tuli mieleen se yks sanonta… Ei sammaloidu mai ääs…

   14 lokakuun, 2009 6:59 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s