Talonmiehelle makkaraa

Mä olin tänään taas talonmiehenä. Iskä ja äispä meni ulos ja ulkonta kuulu kaikenlaista ääntä: raaputusta, rapinaa, kolinaa, suhinaa, puhumista ja naputusta. Mä näin kanssa äispän ikkunasta kerran, se oli kukkapenkissä. Tässä taas nähään se ihmisten lokiikka; mä en saa mennä kukkipenkkiin mut äispä menee ite kumminki. Ihmiset on. Sitten kun olin ollu talonmiehenä aika kauan ja nukkunu päikkärit pöydän ja tuolin välissä, ni äispä tuli ja me pistettiin takki päälle ja mentiin pihalle kokoontumaan. Siellä oli paljon ihmisiä ja naapurin Anna kanssa, ja ihmiset pölpötti kokoajan ja haisi makkara. Mä paikallistin sen makkarapaikan ja sit ihmiset alkokin ottaa makkaroita käsiin ja mulle tuli kiirus. Mä en meinannu ehtii kokoajan vahtii ees kaikkia makkaroita kun niitä oli niin paljon. Mä sain makkaraa äispältä kun mä näytin mun kuolemistempun ja ihmiset hurras. Mä todellakin oon tempputaiteilija-kuningas! Mä sain kanssa Annan äispältä makkaraa kun me istuttiin Annan kaa vierekkäin. Annaki osaa pupun.

Advertisement

14 responses

 1. Anna

  Jepulis – oli muuten tosi hyvät talotalkoot, kun sitä makkaraa riitti meille kaikille kamelelille moneen kertaan. Se sun kualemisjuttu oli tosi kuul. Ja sitä Pupu-juttu on mulle opetettu aina nätisti-istumisena, mutta hyvä kun meillä on nyt yhteinen temppu. Sun iskä kiipeili muuten eilen niissä talotalkoissa katolla! Sun iskällä oli perässä semmonen remmi…

  16 marraskuun, 2008 5:53 pm

 2. Mun iskäkö kiipeili? Mä en nähny sitä mut mä kuulin kyllä kolistelua ylhäältä. Iskä ei oo normaalisti kiipeilevää sorttia, se viihtyy enimmäkseen alakerrassa. Äispä on se joka aina kiipeilee portaissa. Ja mä.

  16 marraskuun, 2008 6:07 pm

 3. Nyt vasta hokasin että REMMI! Olikohan se lenkillä siellä ylhäällä? Mulla on aina remmi perässä kun mä oon lenkuroimassa. Olikohan siellä remmin päässä äispä? Äispä on ainaki aina mun remmin toisessa päässä.

  16 marraskuun, 2008 8:50 pm

 4. Jos sun iskää ei voi päästää ulkoilemaan ilman remmiä? Jos se karkaa omilleteilleen?

  17 marraskuun, 2008 9:20 am

 5. Jörgen

  Määki talutan aina mun mamii remmin päässä ja meiän mummokoiraa Ninniä. terv. Jörgen-kääpiönausteri
  (onneks löysin tään login.)

  18 marraskuun, 2008 6:00 am

 6. Jos se mun iskä on sitte karkaavaa sorttia. Jaahas, näin sitä oppii aina jotain uutta omista ihmisistään. Ne on kyllä outoja.

  Vähänkö hienoo Jörgen, että oot alkanu lukee mun juttuja ja kommentoimaan kanssa! Kiva saada uusia kameleita!

  18 marraskuun, 2008 8:32 pm

 7. tiitumorse

  Miksköhän meillä ei oo mitään talotalkoita missä sais makkaraa. Kyllä sulla Onni käy aina niin hyvä tuuri, ku pääset mukaan kaikkiin kiviksiin juttuihin.

  18 marraskuun, 2008 11:00 pm

 8. Määkään en oo päässy makkaratalkoisiin. Voisin kyllä urakoida makkaroita oikein olan takaa!

  19 marraskuun, 2008 8:02 am

 9. En mäkään oo ikinä päässy makkaratalkoohommeleihin. Mä joskus voin laskee mamman kulkeen irti, se on melko kesy eikä yleensä karkaile. (paitsi Islantiin se on joskus karannu, aika uhkarohkeeta mun mielestä)

  19 marraskuun, 2008 9:41 am

 10. Teiän pitää järjestää omat makkaratalkoot kattokaas hei! Ei se oo vaikeeta. Ihmisii ja makkaraa ja te syötte. Sillä selvä.

  19 marraskuun, 2008 12:50 pm

 11. Anna

  Siitä remuluksesta vielä…. kun sun iskä oli siellä katolla remmin päässä, niin toisessa päässä oli mun iskä. Onneks ne oli siellä katolla niissä roskatalkoissa kahestaan niin kumpikaan ei päässy tippumaan.

  23 marraskuun, 2008 11:28 am

 12. Sun iskä talutti mun iskää! Ihmiset on.

  23 marraskuun, 2008 12:11 pm

 13. Otto

  Oletkos Onni syonyt mustaa makkaraa? Ens kerralla , kun poikkeet Tampereella nääs saat maistaa mustista, jos ilmoitat tulostasi etukäteen.

  Terveisin Otto

  12 tammikuun, 2009 2:02 pm

 14. Joo mä syön sitä harvase päivä ku iskä syö sitä useesti. Äispä ei syö, me pojat vaan syyään. Äispä ei ymmärrä sellasen herkun päälle, mikä on ihan hyvä juttu koska sit me saadaan enempi. Äispä on muuten aika rohmu.

  12 tammikuun, 2009 10:19 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s