Hulluutta Mikkelissä

Mä olin reissussa Mikkelissä äske, vaikka kyllähän te sen tiiätte ku Turo kerto teille. Mä olin palloilemassa Turolla ja uimassa Kostilla. Nii-i, kuulostaa hullulta ja sitä se oliki. Turon luona hulluinta oli niitten pallojen lisäks ehkä se, että mä kävin yksin naapurissa kylässä. Mä aattelin et ku kotona mä voin aina mennä naapurin Pirkolle kylään, ni ehkä Turonki naapurissa asuu sellanen Pirkko. Ni sitä Pirkkoa mä läksin ettimään sieltä. Ei löytyny Pirkkoa vaan löyty hirveesti pikkuihmisiä, tosi paljon! En oo ikinä nähny niin paljon pikkuihmisiä kerralla. Sit me mentiin yhessä pikuihmisten kaa takas Turolle ja pimpotettiin ovella ja arvatkaa kuka tuli avaamaan?!? Äispä!! Vähänkö hulluu!!

Vaikka meillä oli Turolla ihan perus-hulluu, ni Kostin luona meillä vasta hulluu oliki. Ekana ku me oltiin Turon kaa tsillailee siellä pihalla ni Turon äispä alko vaan huutaa siellä ovella et ”Tuuuuurooooooo!” ni ette ikinä arvaa mitä sit tapahtu!? Tuli kaks karvaturrikoiraa Lapista asti sinne pihalle!! Me tsillailtiin sit niitten kaa siinä ja päätettiin näyttää niille vähän Kostin huudeja, mut äispät rupes väkisin tunkee mukaan ni ihan pilallehan se meni se retki sit. Vähänkö hulluu et tuli niin kaukaa vieraita et ihan Lappalaisia pörrökoiria! On sillä Turon äispällä aika kantava ääni, huh huh.

Toinen tosi hullu juttu siellä Kostin luona tapahtu silleen ku me mentiin yhtenä kertana ihan normisti lenkuroimaan Papan kaa. Ennen ku siellä oli jäätä missä me juostiin ni nyt siihen jään ja mettän väliin oli tullu vettä. Kosti meni juomaan siihe veteen ja ku siinä oli just sopivasti kivi vieressä ni mä menin siihen kivelle ku siitä näki paremmin. Siitä kiveltä yletti kans hypätä sinne jään päälle, ni mä sit menin sinne ja tein pienen lenkuran siellä. Pappa vähän vihastu ja huusi mulle että ”tuu nyt hullussa pois sieltä!” ni tietty mä tulin ku Pappa pyysi. Mutta sit tapahtu se hulluus; jää räksähti ja blumps mä putosin sinne veteen!! Ja uskokaa ku mä sanon ni se vesi oli HIRRRRRRRRVEEN KYLMÄÄ!!!

Nukahti ja valahti

Väsähti, nukahti ja valahti

Mä äkkiä kiipesin takas sinne jäälle et pääsin pois sieltä vedestä. Pappa huusi taas että tuu pois sieltä ja ku mä menin Papan luokse päin ni RÄKS ja BLUMPS! Taas mentiin! Sit Pappa oli jo hyppäämässä mua pelastamaan ni mä olin ihan että ”älä nyt hullussa tänne tuu ku tää on ihan jäistä tää vesi” ja uin sit sinne Papan luokse. Pappa oli vähän järkyttyny, mut mä vaan ravistelin vedet turkista ja olin ihan et ”kamoon Pappa, mentiin”. Sit me jatkettiin lenkurointia ja Turo löys monta tosi hyvää kepukkaa joista me taisteltiin.

Nyt oon kotona ja mulla on lenssu. Lenssu on sitä ku pitää yöllä lipsuttaa nenää ku siitä vuotaa ja kuono on välillä ihan tukkeessa. Ja kanssa mua on hirmeesti väsyttäny. Mä melkein nukahan kokoajan istuvilleen jos en makaa. Ni sit mä enimmäkseen makaan.

Advertisement

5 responses

 1. Eihän se oo semmosta Possulenssua? Mamma sanoo et Meksikossa on sellasta liikkellä, ja vissiin jossain muuallakin. Meksiko vois hyvinkin olla jossain Mikkelissä, ku ne alkaakin samalla kirjaimella. Ni silleen aattelin et sullasaattaa vaikka olla se Possulenssu.

  5 toukokuun, 2009 4:22 pm

 2. Hullussa! Ihan hullun hommaa tolleen plumpsahdella jääjärveen! Oliko sulla kaulassakaa mitään? Ku Maarit sano, että keväällä tulee helposti kipeeksi, jos ei oo kaulahuivia, ku kevät on niin katala. Varmaan se tarkotti just, että tulee se possulenssu. Mulla on ollu piruli, mutta sain siihen kermaviiliä ja se meni ohi.

  5 toukokuun, 2009 4:32 pm

 3. En kyllä tiiä onko tää possujen lenssua, kai possuillakin voi valua nenästä jos on lenssu. Meksiko ja Mikkeli on kumminki aika lähellä toisiaan et se voi olla että jos siellä on ollu jotain Meksikolaisia possuja käymässä ja neki on plumpsahdellu järveen ni niillekin ois tullu lenssu. Vois ihan hyvin olla niin.

  Ei mulla kyllä ollu sillon mitään kaulassa ku mä plumpsahin järveen, että jos se sitten johtu siitä että mulle tuli lenssu. Onneks Helka sun piruli meni ohi kermaviilillä. Mä en saa ikinä kermaviiliä, saan vaan iltaviiliä.

  6 toukokuun, 2009 8:43 pm

 4. Anna

  Joo…o…kylmää se vesi oli. Minäkin yritin mennä jäälle, mutta komensivat heti takatte rannalle. Sitten vaan vähän kahlailin, mutta kylymääää….se oli.

  Sitä minä en vaan ymmärrä miks sinä kävit akiliitämässä vaikka oot lunssanen. Eikös ne sano, että se voi olla vaarallista, jos kippeenä ruppee akiliitämään tai silleen muuten isosti lenkuroimaan ja rehkimään? Pikku lenkurat ja ihan rauhallisesti on ihan ok.

  7 toukokuun, 2009 7:17 pm

 5. Ei me kauheesti rehkittykään eile, tai äispä rehki mut mä en. Tänään mulla onki ollu jo paljon parempi olo, se tais olla mulle ihan hyvä vaan et kävin vähä liitämässä. Varmuuden vuoks me pidettiin tänään kuiteski lepäilypäivä ettei tuu mitään jälkitautia.

  7 toukokuun, 2009 8:48 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s